Associació de veïns de Sarrià de Dalt

Sarrià de Dalt ha crescut

 

Gaudint del sopar el dia de la revetlla d'estiu

El passat diumenge 18 de maig l'Associació de veïns de Sarrià de Dalt va organitzar la Festa de Primavera amb l'habitual gincama infantil i el quo-vadis juvenil, el dinar popular i la cantada d'havaneres amb el cremat. A la festa d'enguany es van repartir un centenar de plats més que l'any anterior. Igualment el dissabte 28 de juny celebràrem la revetlla d'estiu amb un sopar popular i ball. Es van aplegar en aquesta vetllada cent setanta persones més que l'any anterior.
 
 
Augmenta l'assistència als actes populars organitzats per l'Associació i augmenta el nombre de veïns. Efectivament, Sarrià de Dalt ha incrementat la seva població amb l'arribada de nous veïns, concretament a la nova zona urbanitzada anomenada “Can Renoc” més coneguda per molts sarrianencs com “El pla dels socs”.
 
 
El dissabte 31 de maig al matí es va fer la inauguració oficial d'aquest nou barri. L'Associació de veïns de Sarrià de Dalt hi va col•laborar oferint als assistents una xocolatada. Anteriorment el dissabte 23 de febrer els nous veïns de la zona varen ser convidats a una reunió de presentació de l'Associació i també varen poder assistir a l'assemblea general de socis. L'Associació ha començat a incrementar el nombre de socis incorporant-ne de nous entre els veïns d'aquesta zona.

Habitatges inacabats i parcel•les amb només
els fonaments a la urbanització Can Renoc
Com Associació de veïns som conscients que aquest creixement és enriquidor per a Sarrià de Dalt i això ens obliga a treballar amb una nova perspectiva. De la mateixa manera que passa en la majoria de pobles del voltant de Girona, que en aquestes últimes dècades han anat creixent, està clar que a Sarrià de Ter s'ha generat més necessitat de serveis. Som conscients que l´equilibri just i necessari entre creixement urbanístic i increment de serveis municipals no sempre s'aconsegueix. El fet de que hagi coincidit la crisi immobiliària amb el que hauria d'haver estat el període de finalització de la urbanització d'aquesta zona ens preocupa. El finançament dels ajuntaments massa sovint lligat a la promoció urbanística condiciona que finalment s´hagi d'estar sempre pendent de que el sector immobiliari hagi complert els seus compromisos a l'hora de que les noves urbanitzacions són recepcionades pels ajuntaments. En el cas concret de la zona de Can Renoc sÙ´ha d'aconseguir que els seus veïns puguin disposar ja de tots els serveis en les mateixes condicions que la resta de veïns de Sarrià. S'ha de trobar el mecanisme perquè les zones verdes i parcs infantils de la zona de “Can Renoc” siguin mantingudes com cal. S'ha de vetllar que en cas de que la crisi immobiliària tingui com a conseqüència que quedin habitatges inacabats es compleixin les condicions de seguretat i es minimitzi al màxim els perjudicis que això pot ocasionar pels veïns de la zona.
 
 
Amb el desig que tots els agents implicats facin correctament la seva feina i acompleixin els seus compromisos, donem la benvinguda als nous veïns.

 

Associació de veïns de Sarrià de Dalt
Primavera del 2008