Associació de veïns de Sarrià de Dalt

Baixada de carretons, exposició d'espantaocells i arrossada de Festa Major

 
Imagineu per un moment que heu de prepa­rar un arròs per vint. Segurament no tindríeu a casa la paella de la mida adequada, hi posa­ríeu més sofregit del que cal, el costelló i el calamar justejarien, sobrarien musclos i no acabaríeu de trobar el punt d'aigua i us sortiria caldós. Per sort, de l'arrossada de la Festa Major se n'enca­rrega una empresa especialitzada, però quan els vàrem comentar que seríem 600 encara els sentim xiular. I va ser un èxit de públic i de gana. La gran paella va quedar ben escurada, senyal que devia agradar.
 
 
De la resta, d'engalanar el parc de la Coope­rativa amb els tendals per evitar la insolació, de parar les taules i cadires, ens n'encarre­guem els de l'associació, veïns i veïnes i entitats com Dones més que mai. L'arrossada és, ara per ara, l'ac­te que aplega més gent de tota la Festa Major i no val a quedar malament!
 
 
Els   espantaocells   alegren   els carrers de tot Sarrià. Cal dir que la festi­va iniciativa ha quallat i de molts bal­cons en  pengen  ninots.  Uns quants carrers es varen posar d'acord, per fer un mateix espantaocells, fantasmagòric, però si hem de destacar un ninot que hauríem d'indultar, aquest és el d'en Pere Sala i en Ramon Corominas, una rèplica dels gegants de Sarrià, en Cinto, la Maria i en Quimet, que enguany fan deu anys. En Pere i en Ramon els han construït, tète à tète, esmerçant-t'hi mol­tes hores tot l'any i posant l'enginy en un enginy mecànic que els feia girar. Tota una meravella!
 
 
El trenet va voltar tot el diumenge 5 de setembre per tots els carrers del poble, de manera que tothom va poder gaudir d'un viatge ben entretingut i observar els més de 70 espantaocells, de motius ben diversos,festius i reivindicatius, que lluïen als balcons.
 
 
Ara que, riure, riure de debò, ho vàrem fer amb els carretons. Això ja és tota una altra litúrgia. Els pares solen engrescar la mainada i la mainada solen demanar als pares invents del tipus Ferrari per poder pilotar com l'Alonso, però aquí entrem amb allò dels coneixements de mecànica, dels elements disponibles, de les ganes de cadascú i al final hi ha de tot: bicicletes, motos, sofàs, biscuters, invents que roden, giren i fins i tot frenen!
 
 
Vàrem tenir 25 participants i entre ells, el camió d´Anglés, i un grup de Bescanó que escenificaven uns lladres i serenos, amb el cotxe dels mossos d'esquadra empaitant una parella d'autoestopistes. Espectacle dins l'espectacle, fer riure, entretenir-nos, passar-nos-ho bé, és Festa Major.
 
 
 
Associació de veïns de Sarrià de Dalt
Estiu del 2010