Associació de veïns de Sarrià de Dalt

Una arrossada de Festa Major "passada per aigua”

 
Fa uns trenta anys, des de la primavera fins a la tardor, una colla de jovent de Sarrià anaven pràcticament cada diumenge a algun aplec de sardanes d'alguna vila o poble de les comarques gironines. Està clar que 30 anys enrere plovia molt més que ara i per tant era inevitable que molts d'aquests aplecs quedessin deslluït per la pluja. També els qui en aquells anys de pluges més generoses van formar part d'associacions que organitzaven aquests aplecs, recorden el fart de mirar el cel que es feien preocupats per veure si el temps aguantaria o si els quatre núvols que apareixien en el matí assolellat acabarien passat el migdia donant un disgust. Malgrat tot, el jovent sarrianenc seguidor d'aplecs s'ho passava d'allò més bé fes bon temps o plogués, i els organitzadors s'entestaven any darrera any a organitzar els aplecs a l'aire lliure malgrat el perill de que les inclemències meteorològiques convertissin l'espai de l'aplec en un bassal. Ningú es plantejava d'organitzar els aplecs de sardanes en un espai cobert per “assegurar la jugada”. Córrer el risc de que els sardanistes es mullessin era millor que renunciar a gaudir de la festa a l'aire lliure i a gaudir d'alguns dels esplèndids paratges a on es celebraven aquells aplecs: el Parc Nou d'Olot, la Devesa de Girona, els voltants de l'estany de Banyoles, el passeig de la platja de Portbou ...
 
 
Igualment com passava amb aquells aplecs “passats per aigua”, aquest any l'Associació de veïns de Sarrià de Dalt ha organitzat dues arrossades que han estat “passades per aigua”: l'arrossada de la Festa de Primavera i l'arrossada de la Festa Major. Realment l'arrossada de la Festa Major que el dissabte 6 de setembre va aplegar a 534 persones al voltant de les taules parades en el parc de la Cooperativa va quedar molt afectada per la pluja. La pluja just va deixar menjar tranquil•lament el primer plat. Qui més qui menys s'ho va agafar amb filosofia i varen fer com fan els de Ridaura que “la deixen caure”; així vàrem veure com molts veïns amb paraigües es quedaven el parc al menys fins que repartírem els gelats. Algunes colles optaren per agafar els trastets i traslladar la festa a la casa d'algú de la colla. La pluja tampoc va espantar a qui volia anar amb el “trenet” a fer la visita guiada per veure els espantaocells de la VI exposició d'espantaocells. Efectivament, en tots els viatges de la tarda del dissabte es va omplir el “trenet”.
 
 
L'Associació de veïns de Sarrià de Dalt, malgrat que en un any de poques pluges hàgim ensopegat que plogués a les dues arrossades, continuarà treballant perquè els sarrianencs ens trobem l'any que bé en el parc de la Cooperativa per gaudir d'unes esplèndides jornades de convivència veïnal a l'aire lliure al voltant d'un bon plat d'arròs. Confiem doncs que el proper any tindrem més sort.
 

Parant la pluja
 
 
A més de participar en la organització de lÙarrossada de Festa Major, lÙAssociació de veïns de Sarrià de Dalt va organitzar altres activitats que ja han esdevingut clàssiques de la Festa Major: la cinquena baixada de carretons i lÙesmentada sisena exposició dÙespantaocells.
 
 
Remullant l'ambient a la baixada de carretons
Per la Festa Major dÙenguany 86 veïns de Sarrià han muntat el seu espantaocells. Les temàtiques com els anys anteriors han estat molt variades. A lÙigual que lÙany passat el dissabte dia 6 i el diumenge 7 sÙha disposat dÙun “trenet” amb el que grans i petits han pogut recórrer els carrers de Sarrià per veure pràcticament tots els espantaocells. Per lÙorganització de les visites guiades varem comptar amb la col•laboració de lÙAssociació de veïns de Sarrià de Baix. Pràcticament aquest “trenet” es va omplir en tots els viatges.
 
 
LÙonze de setembre a la tarda organitzàrem la baixada de carretons. Aquest any amb el mateix bon ambient que en anys anteriors 15 carretons varen baixar diverses vegades, o almenys ho van intentar, pels carrers de Sarrià de Dalt. En aquesta ocasió no va ploure, però els participants dÙalguns carretons ja es van encarregar de refrescar als espectadors que varen seguir la baixada.
 
 
Aprofitem aquest escrit per donar les gràcies a tots els veïns de Sarrià que ens han donat un cop de mà en tots aquests actes que hem organitzat enguany i que esperem poder repetir el proper any.

 

Associació de veïns de Sarrià de Dalt
Estiu del 2008